Kirkemusikkurs for ungdom 2018

DATO FOR KURSET I 2018 ER 26. - 29. APRIL. Hvert år i april møtes orgelinteressert ungdom fra hele landet til et spennende kurs som finner sted samtidig som Bodø Internasjonale Orgelfestival går av stabelen. Les mer om årets kurs her og meld deg på!

Vi inviterer ungdom mellom 12 og 23 år fra hele landet til lærerike og inspirerende dager på kirkemusikkurs for ungdom under Bodø Internasjonale Orgelfestival. Kurset går over fire dager og inneholder orgelundervisning, liturgisk spill, og kor/direksjon.

Deltagerne spiller en egen konsert under festivalen, der alle får mulighet til å framføre musikk for festivalpublikummet. Ungdommene på kurset får også ansvar festivalgudstjenesten der de står for alt av musikk/liturgisk spill. Registrering og lunsj starter kl. 11 torsdag og siste aktivitet for kurset er festivalgudstjeneste i domkirka med påfølgende lunsj søndag. 


Det vil bli gitt undervisning i gruppe og individuelt. Deltagerne får dekket opphold/mat, gratis inngang på alle konserter under BIOF 2017 samt tilgang til Oddmund Schanches store noteutstilling. Dersom noen foreldre ønsker å følge sitt barn på kurset forsøker vi å legge til rette for det, mot at de jobber som frivillig på festivalen under oppholdet. De som ikke ønsker å jobbe som frivillig må dekke oppholdet for egen regning. Kurset stiller vanligvis med fire lærere, i tillegg vil det bli mestermøte med en av artistene (info kommer)

Kurset har 16 plasser, men holder dørene åpne dersom flere melder sin interesse. Det er en egenandel på 1000,- per deltaker. Vi oppfordrer de som kan til å overnatte privat, for å få ned kostnadene.
Det er ønskelig at deltagerne har nådd et nivå tilsvarende Bach´s 8 små preludier eller tilsvarende. Pianoelever som er nysgjerrige på orgel og kirkemusikk er også velkommen til å søke om plass.


Det er lurt å forberede et stykke du kan tenke deg å spille på konserten, og evt. en salme eller lignende du har lyst å bidra med på gudstjenesten. Hvilke salmer samt hvem som gjør hva i gudstjenesten må lærerne og dere bli enige om underveis. (Det er selvfølgelig ingen spilletvang om noen ikke ønsker å spille ”offentlig”.)

Påmeldingsfrist er 1. april 2018.


PÅMELDINGSSKJEMA FINNER DU HER. 
Deltageravgift betales via billettsystemet Tikkio Gå til Tikkio sin nettside, søk etter Bodø Internationale Orgelfestival. Detageravgift finner du under "varer"


Kurskoordinator og administrativt ansvarlig: Tove Helen Bakkemo.
Mobil 41648721 – E-post tb546@kirken.no


Kurset er støttet av Norsk kulturråd, Nordland Fylkeskommune, Ung Kirkesang m.fl.